Loxone domotica: help uw klanten een Smart Home te creëren

Voor veel consumenten staat het begrip domotica gelijk aan een paar leuke foefjes met verlichting en misschien ook een op afstand bestuurbare verwarming. Producent van domotica Loxone is dat beeld mijlenver vooruit.

Meer weten over domotica van Loxone? Neem vrijblijvend contact met ons op. contact

loxone domotica

Wie is Loxone Domotica

Het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf ontwikkelde een flexibel systeem waarop werkelijk alle elektronische apparaten in elke woning kunnen worden aangesloten. Van bewegingsmelder tot verlichting, koeling en verwarming tot zonwering, audio en inbraakalarm, modbussen en omleidingen.

De fabrikant noemt dit concept Loxone Smart Home. Vrijwel alle toepassingen, apparaten en sensors die in de Smart Home zijn geïntegreerd kunnen na programmering automatisch worden uitgelezen, aangestuurd en uitgevoerd, zonder tussenkomst van de gebruiker. Het systeem is zelflerend, waardoor het zich aanpast aan de gebruiker in plaats van andersom.

Bovendien signaleert de Smart Home mogelijkheden tot energiebesparing

Toekomstbestendig

Uiteraard is de Smart Home van Loxone KNX compatibel. Dat betekent dat Loxone KNX protocollen ondersteunt: alle producten die aan de KNX-standaard voor gebouwautomatisering voldoen, kunnen erop worden aangesloten.

De Loxone Smart Home kan dus worden ingericht met componenten van alle domotica-producenten die KNX ondersteunen. Loxone zelf levert eveneens een aantal extensies voor het aansluiten en reguleren van apparaten.

De Smart Home is daarmee eenvoudig te configureren en te installeren, zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen. De fabrikant levert uitgebreide documentatie en installatieschema's aan zowel partners en installateurs als aan consumenten.

De bediening van de Smart Home is eenvoudig en intuïtief. Het systeem is 100% web-enabled; de gebruiker heeft toegang tot alle apparaten en gegevens van zijn Smart Home via internet en smartphone-apps.

De fabrikant verstrekt gratis updates van software en firmware, waardoor het systeem toekomstbestendig is.

Meerwaarde

Fabrikant van domotica Loxone is een belangrijke speler in de markt. Ook al is het een relatief jong bedrijf, opgericht in 2009, toch is het al vertegenwoordigd in verschillende EU-landen waaronder Nederland, Zwitserland en de VS.

Loxone domotica wordt inmiddels verscheept naar 99 landen. De naamsbekendheid groeit hard. Loxone zet in op naadloze integratie, eenvoudige bediening, automatisering, toekomstbestendigheid en betaalbaarheid van domotica. ELT Veghel erkent de waarde van deze boodschap voor haar afnemers.

Met Loxone domotica kunnen installateurs en vakhandels in elektronica hun klanten belangrijke meerwaarde bieden: een intelligente, flexibele oplossing voor het automatiseren en op afstand regelen en monitoren van alle huishoudelijke processen waar elektronica bij komt kijken. En dat is een onmisbare propositie in de markt van vandaag.

Meer weten over domotica van Loxone? Neem vrijblijvend contact met ons op. contact