E-mobility Wallbox technologie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen die E-mobility voertuigen met zich meebrengen? Met e-mobility hebt u nooit een tekort op brandstof en bent u altijd verzekerd dat u zuinig en goedkoop kunt rijden. Tanken met een hybride auto gebeurd bij een oplaadpunt.

Deze voorziet uw auto van voldoende elektriciteit. Oplaadpunten bevinden zich door heel Nederland. Echter is het ook mogelijk om thuis een eigen oplaadpunt te installeren. Dan maakt u gebruik van een wallbox. Deze voorziet voertuigen altijd van voldoende elektriciteit. E-mobility is het nieuwe rijden, met meer oog voor veiligheid en het milieu.

Neem voor meer informatie over E-mobility wallboxen contact met ons op. contact

e-mobility wallbox

Voordelen van een wallbox aan huis

Door het in gebruik nemen van een eigen oplaadpunt bent u altijd verzekerd dat uw auto meteen opgeladen kan worden. De aanvraag van een eigen oplaadpunt hoeft niet bij de gemeente te gebeuren, maar kan doorgaans al bij uw eigen autoleverancier. Het opladen gebeurt met een kabel en twee stekkers.

Dankzij een verplichte volgorde van handelingen die u onderneemt zijn de meeste risico's bij het opladen uitgesloten. Hierbij worden eerst de stekkers aangesloten op zowel het oplaadpunt als de auto. Er zal pas stroom worden aangevoerd als de stekker aan de wallbox is vergrendeld.

De bediening van de wallbox gebeurt middels een drukknop of een laadpas. Tevens zal de blauwe LED branden, zodat u altijd direct de status weet van het oplaadpunt. Deze voorzorgsmaatregelen maken het opladen van uw auto extra veilig.

Andere voordelen aan een eigen oplaadpunt is dat een wandmodel geschikt is voor alle automerken, het is leverbaar in diverse standaard kleuren en heeft een uniek herkenbaar design. Sommige wandmodellen kunnen zelfs via uw eigen smartphone bestuurd en gestart worden. Zo hebt u zelfs een inzicht in uw historisch verbruik.

Openbare oplaadpunten

Naast de wallbox voor privé gebruik zijn er ook verschillende oplaadpunten, die toepasbaar zijn door heel Nederland. Voor het opladen van E-mobility voertuigen bij een publiek laadpunt is er echter wel een abonnement nodig.

Incidenteel zijn sommige laadpunten gratis te gebruiken, maar doorgaans is er een laadpas nodig. Hiermee kunt u zich identificeren en ermee betalen. Deze laadpas vergrendelt tevens het stopcontact zodat niemand uw stroom kan stelen.

Wanneer de stekker alsnog ontkoppelt wordt, stopt het hele proces. Dit proces kan pas weer herstart worden als de laadpas wordt gescand. Diefstal is hiermee uitgesloten en maakt opladen op publieke oplaadpunten gebruiksvriendelijker.

Een afspraak maken

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van E-mobility te combineren met de beste experts, weten wij u altijd doelgericht te informeren. Ons assortiment is geschikt voor diverse automerken als Tesla, Nissan, Renault, Volkswagen, Audi en Chevrolet, daarnaast staan onze experts altijd voor u klaar.

Neem voor meer informatie over E-mobility wallboxen contact met ons op. contact