« Vorige pagina

16-03-2021

Nieuw bij ELT CAPTRON, inductieve drukknoppen.

Nieuw bij ELT CAPTRON, inductieve drukknoppen.CAPTRON Electronic GmbH is een sensorfabrikant met vestigingen in Duitsland, China, Noord-Amerika en Polen en verkooppartners in meer dan 20 landen wereldwijd.

CAPTRON CHT1 Series voor hygienische omgevingen

Met een uitgebreid assortiment vandalismebestendige schakelaars is de CAPTRON-schakelaarreeks ontworpen met een hoge weerstand tegen slijtage, corrosie en ruw gebruik in potentieel vijandige omgevingen, zoals machinebesturing en toegangscontrole.

De CAPTRON-schakelaars van de CHT1-serie zijn vervaardigd in roestvrij staal en zijn verkrijgbaar in versies met frontpaneelmontage met verschillende profieltypes: verzonken, laag en verhoogd.
Volgens de eisen volgens DIN EN 1672-2 zijn de hygiënisch vormgegeven schakelaars van roestvrij staal geschikt voor toepassingen in de gezondheidszorg en in de levensmiddelentechniek.

CAPTRON kan u individueel advies geven om u in staat te stellen het perfecte product uit de CHT1-serie te kiezen voor de vereiste specificaties en toepassingen

 

 

 

 

 

 

CAPTRON SAFECAB 2-handsbediening
Veilige bediening van machines en systemen. 

CAPTRON wordt beschouwd als de pionier van de eerste capacitieve tweehandenbediening met de hoogste veiligheidscategorie (Cat. 4) en PL e volgens DIN EN ISO 13849-1.
De capacitieve tweehandenbediening "safeCAP" maakt een drukloze en veilige bediening van zware machines en installaties mogelijk met een hoog risico op letsel bij productieautomatisering zoals bij persen en ponsen.
Om de machine te activeren, drukt de gebruiker tegelijkertijd op twee capacitieve knoppen die zijn verbonden met een veiligheidsrelais.


Het systeem detecteert onjuist of onoplettend schakelen met slechts één hand of een ander lichaamsdeel en de machine wordt niet geactiveerd.
CAPTRON biedt de tweehandenbediening safeCAP aan met aanvullende beschermingselementen zoals de beschermer of het bedieningspaneel voor tafelmontage.
Deze combinaties verhogen de bescherming en zijn gecertificeerd volgens DIN EN 574. De dynamisch schakelende SENSOR-schakelaars detecteren storende factoren zoals vuil, stof of vreemde voorwerpen.
Het is echter mogelijk om met wegwerp- of werkhandschoenen op de knoppen te drukken.


De volledig elektronische constructie van de SENSORswitch is speciaal ontworpen voor dagelijks en moeiteloos continu gebruik en maakt indruk met zijn extreme duurzaamheid, betrouwbaarheid en robuustheid.
De gebruiker krijgt optisch feedback via 16 heldere LED's per knop.


Voor het uitgebreide productassortiment biedt CAPTRON individueel advies over de optimale selectie van de juiste producten conform de vereiste specificaties, certificeringen en toepassingen.« Vorige pagina